sekmadienis, liepos 14, 2013

Savaitgalio atradimai

Savaitgaliai visada būna per trumpi, vienareikšmiškai. Bet, gerai pasistengus, ir per tokį trumpą laiką galima daug ką nuveikti. Mėgstu spontaniškas keliones, kai maršrutas ir kelionės tikslas tik maždaug aiškūs, be jokių ten šiuolaikinių gps'ų, o tik su žemėlapiu, kuris nežino visų keliukų ir šunkeliukų, todėl netikėtumai kelyje tampa neišvengiami. Bet tai juk taip veeeeeža ir nesvarbu kur :)

Šeštadienį atradau (geras žodis, pasijauti kaip koks Kolumbas) Latvijos pajūrį - šiek tiek laukinį, su daug gero oro, švariu smėliu ir dar šį bei tą (žiūrėti fotoreportažą). Vat ten tai buvo karšta, galejai vartytis kaip koks keptas šašlykas ar skrudinta plekšnė, padarant trumpas pasišokinėjimo per šaltokas bangas pertraukėles. Ha, prisipažinsiu, šiek tiek pasiskrudinau, bet kiek gi galima? patapo nuobodu ir pajudėjom link Rygos. Tikslas - žuvies turgus. Why not ? :) Už keletą latų "susižvejojom" gausiai paprieskoniuotą karšio išklotinę, skumbrės suktinį ir kažkokią baisiai riebią rūkytą žuvį (nebepamenu vardo), nu jau tokia lašininė, neįsivaizduoju kuom ji maitinosi...gal nesveiku maistu? :) 
Trumpai tariant, be jokių čia ilgų rašinėlių, mano savaitgalis buvo puikus! O jūsiškis? Gal ir jums pavyko kažką atrasti?

Iš taško A pajudėjom 7!!! ryto :) lijo...smarkiai...jau susitaikėm su ta mintim, kad į jūrą pažiūrėsim pro automobilio langus...


Pusryčiams garsusis Tatos tinginys :) ir kava iš termoso Dobele miestuky.



Kai po ranka tik žemėlapis balažin kelintų metų senumo, labai lengva pasukti ne į TĄ pusę...ką mes ir padarėm :) rezultatas: atradimas nr 1 - sulaukėjusios trešnės! o jau saldumo tai nesvietiško...ir pavalgėm, ir pasirinkom, taip sakant pauogavom biškutį.


Atradimas nr 2: kapu zona. Neįkertantiems aiškinu, nes dar ims žmonės galvot, kad kapinėse šonus skrudinome,  kapu zona = kopų zona :)




Jelgavoje pralinksmino braliukų gėlynai, atradimas nr 3 - vietoj gėlių sodinam burokus ar mangoldus :) labai originalu ir netikėta buvo (man).









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą