trečiadienis, rugsėjo 11, 2013

Brainstorming'as 2

Rimis (prekybcentris) padavė upėtakiukams akciją, negalėjau nepirkt. Pasidalinkite, kaip skaniai iškepti žuvėkus? 



Tęsinys...

Jei norima nesugadinti žuvies, gaminame "kuo paprasčiau", kaip kad Cap'as prisakė :) Citrusinių vaisių mano nelabai prašmatnioje virtuvėje (ką čia nelabai, žiūram tiesai į akis - varganoje) visada įmanoma atrasti. Kaip ir sauso balto vyno (ha ha) ir bilenkokių prieskonių. Šioje vietoje galima netgi prisipažinimą suskelti - labas vakaras, aš Gitaaa, esu priklausoma nuo prieskonių... :)





Upėtakinei vakarienei buvo sunaudota:

2 puskilograminiai upėtakiai
50 g sviesto
citrininė pipirinė druska
čili ir česnako prieskoniai
3 didelės šiųmetinio derliaus česnako skiltelės
sauja petražolių
1 citrina
apie 100 ml balto sauso vyno

Iš pradžių upėtakius (žinoma, kad išskrostus ir atsakingai nuplautus!) apibarčiau druska ir prieskoniais ir kol gaminau sviestinę makalošę, leidau įsisūrėti.
Česnakus spaustuko pagalba išspaudžiau, petrūškas susmulkinau, dar šiek tiek inpyliau prieskonių ir viską sumaišiau su minkštu sviestu.
Sviestiniu mišiniu aptepiau upėtakius, negailėdama inkroviau į vidų, paguldžiau į folginius "laivelius", apdėliojau citrinomis, užlašinau trupučiuką vyno ir nuvairavau in įkatintą (180 C) orkaitę 40 min.

Bon appetit'as, skaitytojai! Jaučiusi soti ir beveik laiminga. Einu išsitraukti Karališkų ledų su vyšniomos :)

10 komentarų:

  1. Anonimiškas11/9/13

    Pabarstyk zuvu prieskoniais, druska, i pilva prikisk riekelem pjaustytos citrinos ir kepk orkaitej...MB visada taip (sveikuoliskai) kepa, labai skanu ;)

    Shievonne;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas11/9/13

    Kuo paprasčiau, tuo skaniau :) siūlau kimšt pilvą porais, morkom ir kitais žalumynais į rankovę ir mmmm... (žolių nebevalgyt).

    P.S. Panoramoj doradoms nuolaida
    Cap

    AtsakytiPanaikinti
  3. aktyvistes įrašau į VIP sąrašą :)
    jau kepa, padariau labai paprastai. pademonstruosiu kas gavosi :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. p.s. aaaaaaa kodėl mano kaimo Rimyje nebuvo nuolaidų Doradoms?? kur teisybė? :/ į Panoramą nevažiuosiu, bijau - ten yra MD, negalėsiu neužeit...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas11/9/13

    Aš atsilaikiau, net nepasmalsavus, nors tas malonus kvapas iš toli masina :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas11/9/13

    P.S. ne žuvies kvapas :D, o MD :D :D :D
    Cap

    AtsakytiPanaikinti
  7. pagalvojau, kad jau savsiem' Cap'as, bijo prie doradų artintis :D :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimiškas11/9/13

    Atrodo skaniai :) O aš po krevečių. Tik vynenlio trūko :D

    cap carap

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas22/9/13

    O koki recepta naudoti karpiams? Sedi sau liudni saldymoje kameroje, prasosi iskepami :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. jei jau prašosi, būkite mandagi ir iškepkite! :D
    karpius, bent jau aš, kepu labai paprastai - kaip ir visas žuvis. įpjaunu kelis rėžius nugaroje (vienoje pusėje), įtrinu visą karpį, tame tarpe ir vidų, mišiniu: druska, pipirai, spausti česnakai (daug česnakų), patupdau ant folijos ir kepu. bebaigiant kepti, užtepu majonezu (viršų) ir leidžiu paskrusti. tai tiek žinių iš karpių fronto :)

    AtsakytiPanaikinti