antradienis, rugsėjo 10, 2013

Anonsas. Uni girl

Trumpas pranešimas - ant blog'inio podiumo vėl užlips Derinukas! Gali pamanyt, kad nepasiilgot... Prieš tai, kad nelaužyt tradicijų, bus šiek tiek pamąstymų ir meditacijų. Šį kart apie uniformas, kalnierukus, pionierius ir spaliukus.

O kad nebūtų nuobodu laukti - ištrauka iš Derinio.
p.s. kažin, ar tais pionieriškais laikas būdavo toks dalykas kaip anonsas? 



Tęsinys...

Turiu pranešti, beje, visai džiaugsmingai, kad mokykloje spėjau pabūti ne tik spaliuke, bet ir "silkę" (raudonos spalvos kaklairaištį) panešioti, t.y. buvau pionierė ir čiut čiut nedaug trūko iki komjaunuolės... Bet kalba tai nusimato ne apie politinius įvykius, o apie madas, neišsigąstam iš anksto.

Pionieriškas kaklaraištis man patiko - mat anas buvo raudonos spalvos, o ši spalva man prie veido tinka :) Gerai pagalvojus, tai patiko ir tamsiai rudos spalvos plisuotos uniformos su baltais kalnierukais ir juodu žiūrstu (prijuoste), sunkūs portfeliukai ir ledai už 7 kapeikas, tokie vaisiniai, suvynioti į vos ne tuoletinį popieruką. Eh...visgi įdomi patirtis, yra ką prisiminti.

1980 m mokyklinės mados
Tais gūdžiais mokykliniais (ojetus) laikais modistėms buvo ne pyragai (padūsaukim)... Vienintelis galimas ir toleruojamas stiliaus pasireiškimas - kalnierukai. Ir ko tik mes neprisigalvodavom norėdamos nors šiek tiek išsiskirti iš tos rudos masės - nerdavome, megzdavome, siuvinėjome, puošėme juostelėmis ir visaip kitaip dailinome. Problema buvo ta, kad kalnierukai privalėjo būti tik baltos spalvos! A jūs jaučiat, su kokiais sunkumais susidurdavo tuometinės modistės?? Bet tais užteks dūsauti, žiūram pozityviai - fantazija ir išmonė, bederinant kalnierukus, niekur nedingo - karts nuo karto prasiveržia ir šiais "nėra ką apsirengt" laikais. Ką gi, mados istorijos pamokėlė baigta, skirstomės :)

Plisuoti sijonai, kažkodėl, man primena tas mielas (dabar) ir nesiglamžančias uniformas. Ir beveik visi mano turimi, taip vadinami, plisuoti "lobiai" atrasti second hand'uose už kelis pinigus. Kas čia skundėsi, kad mano deriniai kvepia tik per brangiais rūbais? :) 

Megztukas - Jcrew, plisuotas sijonas - noname, švarkelis - All Saints, aukštakulniai - Zara, rankinė (kurios čia nesimato) - juodoji Pour la Victoire




6 komentarai:

  1. Anonimiškas10/9/13

    Nematau derinio, nebent tu ten ta per viduriuką, be "silkės" :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. hmmm keista. derinys įkeltas. bandysiu kelti iš naujo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gita, labai. Labai labai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas11/9/13

    Labai daliai atrodot, net pati užsimaniau plisuoto sijono :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas11/9/13

    i paskutini sakini ats - as! :) ,bet matau ne taip mane supratai, ne apie rubu branguma kalbejau, apie prabangia visuma ,bendra vaizda ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ups'as :D man kartais nepavyksta teisingai susikalbėti...:)

      Panaikinti