šeštadienis, liepos 27, 2013

Bella Sicilia. Trečia diena

Sicilija mus lepino - oras buvo fantastiškas iš pat ryto. Patogiai įsitaisę saulės nutviekstoje terasoje, apsupti katinų, grukšnojome rytinę kavą. Na, kas gi gali būt geriau? Geriau tik  - Giro d'Sicilia!




Maršrutas buvo "na ura", kitaip tariant - nebuvo. Mynėm keliuku palei kalną link Zarbo di Mare, maždaug įsivaizduodami, kad kažkur privalo būti mūsų asmeninis pliažas ramiam padrybsojimui. Pliažo neradome...Šiek tiek parymoję, pasukom atgalios.


Grįžinėdami į San Vito, tolumoj išvydome kažkokius griuvėsius. Posūkis į dešinę! Mes juk smalsūs ir neabejingi griuvėsiams. Smalsūs būkite ir jūs - susipažinkite su Costa di Torre. Beje, šioje uolomis nusėtoje pakrantėje sutikau savo mylimiausia italą... Nu, bais romantiška vieta... Rekomenduoju :)




Transliacija iš Costa di Torre, vėl nekokybiška, bet tai kam čia rūpi. O dabar pasiklausom jūros :)





Taigi, back to kaimas. Sesius pasikapstęs konspekte, atrado san vitinį "ką pamatyt" objektą - priešistorinius urvus (grottas) su vaizdu į jūrą. A tu matai kaip, urviniai žmogai irgi mėgo vip'inius apartamentus.
Spėkit ar radom tas grottas? Bet mes tikrai bandėm, tikrai, garbės žodis (žiūram į žemėlapį). Pranesinešėm belenkaip, išbandėm visus keliukus (tuo metu taip atrodė, kad visus). Ir kąąąąąą? Teko pripažinti, kad lobių ieškotojai iš mūsų nelabai vykę gautusi, jei jau kažkokių grottų neradom.
Vat, vietinę fauną besiblaškydami, tai radom - krūvą avių ir keistų ožkų. Dar italų radom, kurie ni bum bum angliškai. Gal geriau sakinį suformuluoti taip: italų, nors šiek tiek kalbančių angliškai, neradome. A pagavot mintį?? Taip, jei jūs atvykote į Siciliją, savo tobulai išmoktą anglų kalbą galite mesti per bortą. Vo :) Čia buvo taisyklė nr 2.



Po nepavykusių paieškų, back to apartamentai. Griuvau be pulso, katins atbėgo patikrinti, ar dar gyva :D




Vakarinė dalis - žuvinė passeggiata. Atsipaipalioję po Giro d'Sicilia, prieplaukos turgelyje papirkome žuvies ir apturėjome kultūringą vakarą su daug vyno. Mafijozai taip pat sudalyvavo, kaip be jų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą