Ką nuveikti, kai oras nedžiugina
ir laukan nesinori net piršto galiuko iškišti? Galimi keli variantai:
nusilakuoti nagus ryškia spalva, pvz rūžava, užsidėti avokado kaukę ir ramiu
veidu išnešti šiukšles (labai fain, jei pakeliui sutinki išvaizdų kaimyną), perskaityti
dar kartą Fifty Shades of Grey, įsivaizduojant, kad pagrindinis veikėjas tas
pats išvaizdusis kaimynas... Kadangi,
mano parapijoj, 100 m spinduliu nerasta jokio nuodėmės verto Grėjaus,
nusprendžiau užsiimti ne tokia ekstremalia laisvalaikio leidimo forma -
marinuosiu aguročius! A kodėl
gi ne? Irgi variantas :)
Tatos kaip visada "prisidirbo" -
vietoj mano pageidautų cukinijų, prisodino aguročių. Sakyčiau, visai ne
į temą tie jų viražai, bet jei jau taip gavosi, negi gerą (čia aišku dar
klausimas) daiktą mesi lauk? Nesu labai artimai susipažinusi su šia daržove, girdėjau
tik, kad agurotis priklauso moliūginių šeimai (skamba kaip kokia Cosa Nostra). Šiek
tiek pagūglinus, supratau, kad visi galimi aguročių troškinimo, kepimo ir etc
variantai man ne prie dūšios, - skamba nepatraukliai ir neapetitiškai. Vienintelis,
dar šiek tiek užkabinęs, aguročių sunaudojimo būdas - marinavimas. Šį kart išbandžiau
Editos Mildažytės siūlomą marinatą iš receptų knygos "Gamink su
manimi". Taigis, jei jums pabandžius, kas nors nesigaus - kaltas bus
marinatas, todėl visus nusiskundimus siųskit ne man, o Editai :)
Iš šio kiekio gausis apie 1 litras marinato, kurio man
užteko trims slovikiukams (žiūrėti foto):
3 stiklinės vandens
1 stiklinė acto (naudojau obuolių)
1 stiklinė cukraus
1,5 šaukšto druskos
1 šaukštas aliejaus
Edita siūlo marinuoti su krapais,
petrūškomis, pipirais ir panašiai. Man pasirodė šiek tiek nuobodoka ir įprasta,
tai šitoje vietoje dadėjau savo kūrybos - padariau tris prieskonių mišinius.
Lietuviškas paprastasis: krapai,
lauro lapai, česnakai ir pipirai.
Rytietiškas: ciberžolė, garstyčių
grūdeliai, česnakas, kario lapai, įv. pipiriukai.
Aštrusis: čilio pipiriokas,
garstyčių grūdeliai, česnakas, juodi ir rausvi pipirai.
Marinatą išverdame paprastuoju
būdu: visus ingridientus supilame į puodą ir užverdama. Kol verda, supjaustome
aguročius, į slovikiukus sudedame prieskonių mišinius, susluoksniuojame
aguročius. Užpilame karštu marinatu, palaikome apie pusvalandį, tada nupilame
(tik marinatą!), vėl
užverdame ir dar kartą užpilę, užsukame dangteliais. Biški su tais skirtingais
marinatais pasižaidžiau, nes kiekvieną atskirai reikėjo nupilinėt ir užpilinėt,
bet visai smagu buvo :)
Ar agurotinis romanas turės
laimingą pabaigą, sužinosim tik rudenį, taigis - to be continued...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą