antradienis, rugpjūčio 06, 2013

Bella Sicilia. Ketvirta diena

Prisidegustavę vyno, rytą pradėjome vėlokai...O kam dabar lengva? Dar iš vakaro aptarėm strategiją ir taktiką - turėjome minčių pagaliau aplankyti pliažą ir gal šiek tiek šoniukus paskrudinti, bet...

Šį kart Sicilijos oras nusprendė mums parodyti špygą, tipo: šekit, turistai, debesus ir vėją. O mes ką, mes tai ne bailūs - pliažas niekur nedings, galim dar pakentėt ir be jo teikiamų "malonumų". Taigis, "kančios iškreiptais veidais", šokom į bolidą, tarėm "labas" susiraukusiai Moterai ir nuvingiavome link Riserva dello Zingaro - ale prašmatnaus draustinio.



Konspektas žadėjo gražių vaizdų, besiblaškant po kalną, bet pamiršo pranešti, kad už tą abejotiną atrakciją reikės susimokėti. Tai jau ne, mes ne kokie ten penkiažvaigždutiniai, mes iš tų ekonominių variantų - ainam visur, kur už dyką, deklaruodami priešiškumą apmokestintiems objektams. Galima pagalvoti, kad aplink kalnų daugiau nerasta.

Jei jau mus Zingaro nepriėmė, rasim ir geresnių vietų paspoksojimui, kad ir Area Archeologica Segesta. Ne nu, tai aiškiai, kad aš neturėjau žalio supratimo, kas tas yr. Bet juk visas atradimų malonumas tame ir slepiasi - gūdžioje nežinioje. 



Nuvairavę į Segestą, o ne į Area Archeologica Segesta, dar kartą įsitikinome, kad mūsų Motera nepripažįsta architektūrinio paveldo...Ką gi, teko vadovautis senu ir patikrintu metodu - kelio ženklais ir nuorodomis. 
Baisiai svarbią archeologinę vietovę radome. Mdaaa... A tai kur teisybė??? Gi mūsų niekas iš anksto neinformavo, kad norint pačiupinėti kažkokį graikų palikimo griuvėsį, reikės išsitraukti piniginę! Pasipiktinom! Bet tai tų "makaronų" skūpumas nesvietiškas, gaila jiems griuvėsio mat. 


Šiek tiek padūsavę ir apsižvalgę aplinkui, nutarėm, kad jei jau atvažiavome, tai apžiūrėsim graikų šedevrą iš tolo, o tiksliau - užsikabarosim ant šalia esančio kalno. Iš aukščiau juk vaizdas geresnis. Aniaaa?


Tik iš pradžių atrodė, kad bus lengva įlipti, o ir kalniokas iš apačios susirodė toks mažulis ir nekaltas... Dar, kaip tyčia, saulė užkaitino. Mes, tokiai įvykiui sekai, buvom visiškai nepasiruošę...Gerai, kad prieš išvykstant į Siciliją, keletą mėnesiukų pilatesinau, taip sakant, paklausiau pasąmonės patarimo - pagerinti patęžusią fizinę formą. A tu matai, gi pravertė :) Šokinėjau nuo uolos ant uolos kaip kokia patyrusi kalnų ožka.
Belipant, atradome ir nemokamų griuvėsių. Kažin kuom jie neįtiko? Gal čia koks graikų plebėjų trobesiukas, o ne aukštuomenės vila su kolonomis ir kitais privalomais atributais? Mums visai suėjo ir toks, jautėmės smarkiai pasikultūrinę.


O štai ir vaizdelis nuo kalno į elitinį griuvėsį. Gi gražu :)


Užkopę ant kalno, taip jau iš kart ridentis žemyn bais tingėjome. Tai ta proga, pameditavome su itališku batonu ir sūriu Nežinau Pavadinimo medžių pavėsyje. A ko ne gyvenimas? Iki pilnos laimės, tik vyno trūko, balto ir šalto.



Vakarinės dalies gerai nebeatmenu... turbūt buvo išėjimas į piazza ir ledų passiaggata. Vat ką pamenu, kad kompanija griežtai pasisakė prieš naujų griuvėsių paieškas sekančią dieną. Taigis, buvo vieningai nubalsuota, kad ryt bus TIK pliaaaažas ir dar biški jūra. Gulėsim pakritę ir nė piršto nepajudinsime iki pat vakaro. Optimistai, ne kitaip...


Tour della Sicilia. Quarto giorno



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą